Projekt

Båstad Marathon 2014
 

År 2014 stod Fontänhuset Båstad som värd för de svenska fontänhusens deltagande i  Båstad Marathon. Fontänhus som deltog var Falkenberg, Helsingborg, Malmö, Motala och Sköndal. Det var mycket att tänka på för att få det hela att gå ihop. Vi tävlade i fyra stafettlag, totalt 53 personer. Det tillkom mycket logistik då löparna startade och stoppade på olika ställen av de 42 195 meter. Hela maran med alla byten och körningar pågick i cirka åtta timmar. Teamtröja togs fram med  texten "ALLTID I UPPFÖRSBACKE" på ryggen. Vi tackar våra sponsorer Ica Nära Gamlegården, Rotary Båstad, Boarps Grönsakshall AB, Äppelgårdens Golfklubb och Båstad Marathon.

Ackreditering 2016


Hösten 2016 kommer klubbhuset att ackrediteras vilket innebär att vi kommer få besök av två ackreditatörer från Danmark respektive Finland, vilka jobbar för Clubhouse International. De kommer att säkerställa att klubbhuset följer Clubhouse Internationals riktlinjer och ideologi. Som en förberedelse inför detta, möttes vi en gång i veckan och genomförde en självcertifiering där medlemmar, handledare och styrelse går igenom hur vi förhåller oss till riktlinjerna. Vår målsättning med detta arbete är att Fontänhuset Båstad uppnår ackreditering.
 

Sverige Konferens 2017

För att utvecklas som organisation och påverka vårt samhälle att bli en bättre plats för personer med psykisk ohälsa har vi på Fontänhuset Båstad bjudit in alla svenska fontänhus. Konferensen hålls på Hotel Skansen i Båstad under perioden 11-13 april. Arbetet är i full gång med workshops, sponsorer, mingelförberedelser, anmälningar, bugdet osv. Det är en hel del som ska klaffa, men vi är säkra på att det kommer bli en konferens där vi utvecklas, får kontakter, får nya idèer och en stund för avkoppling.